Doprava zdarma pro objednávky nad 1500 Kč pro ČR a nad 2000 Kč pro SR

Výroba a původ produktů Yuana

S našimi produkty si nepořizujete jen obyčejný kus bavlněné látky, ale stáváte se vlastníkem produktů s tisíciletou tradicí, které i dnes skvěle zapadnou do dnešní moderní doby. Odkud tedy produkty YUANA pocházejí?

Naše ručníky a deky jsou vyráběny na jihozápadě Turecka v provincii Denizli známou především pro své turistické atrakce: Antické lázeňské město Hierapolis a s ním spojeným bílým travertinem a malými jezírky pokryté svahy Pamukkale. V překladu znamená Pamukkale „bavlněný hrad”. Název proto spojuje turistickou atrakci s významným průmyslovým odvětvím celého Egejského regionu, kterým je textilní výroba.

P1030531 (Medium)P1030521 (Small)New picture

Specifické místo v textilním výrobě zaujímá Peshtemal, což je specifický typ látky známý svou kvalitou a praktičností. Jedná se o tenkou bavlněnou tkaninu vyrobenou z kvalitní Turecké bavlny původně na ručních, ale v dnešní době již převážně na automatických tkalcovských stavech. Oproti klasickým froté ručníkům jsou jednotlivá vlákna bavlny propletená rovně bez smyček, díky čemuž je Peshtemal tenčí a zároveň také rychleji schne. Díky použití kvalitní Turecké bavlny s dlouhými vlákny má Peshtemal vyšší schopnost nasávat vlhkost, je pevnější a má delší životnost.

DSC_0091 (Small)DSC_0107 (Small)

Yuana spolupracuje se dvěma malými rodinnými firmami s 10 až 20 zaměstnanci, které se specializují na výrobu Peshtemalových produktů převážně poloautomatizovanými tkalcovskými stavy, které oproti tradičním manuálnímu způsobu výroby zajištují lepší kvalitu a konzistenci. Náš hlavní dodavatel je držitelem OEKO-TEX certifikátu, který zaručuje, že při výrobním procesu nejsou použité žádné škodlivé chemické látky a produkty jsou tak zcela bezpečné.

 

Výrobní proces se skládá z 5 kroků: 

1) Nákup a barvení bavlněných vláken

2) Namotání podkladových vláken na velkou cívku

3) Tkaní na poloautomatických strojích včetně průběžné kontroly kvality

4) Praní a sušení pro zajištění měkkosti a savosti od prvního použití

5) Ruční vytváření uzlů a finální kontrola kvality

 

Celý proces tkaní pro jednu várku ručníků trvá 1-2 týdny a je možné vytvářet rozmanité vzory s použitím až 12 barev. Dodatečné úpravy ručníků mohou zahrnovat vyšívání či potisk, ale v současnosti se zaměřujeme především na jednoduché barevné vzory, které jsou u zákazníků nejoblíbenější.

DSC_0120 (Small)DSC_0071 (Small) FinalDSC_0064 (Small)DSC_0156 (Small)

Zpět do obchodu